Noże kuchenne

Garbaty kuchenne

Modele noży kuchennych, które przedstawiamy, dopracowywaliśmy przez wiele miesięcy, a samo doświadczenie w tej dziedzinie zbieraliśmy na przestrzeni kilku lat.

Oddajemy w Twoje ręce produkt, spełniający nawet najbardziej wymagające oczekiwania.

Wzory tych ręcznie robionych noży oparliśmy na klasycznych japońskich kształtach i liniach, skupiając się na użyteczności i ergonomii, które przyświecają wszystkim narzędziom z oferty Garbaty Knives.

Najważniejsze wyróżniki naszych noży to:

  • Lekka klinga, świetnie wyważona nieco poza rękojeść.  Sprawia, że nożem tnie się łatwo i przyjemnie.
  • Przekrój sześciokątny rękojeści o nowoczesnym wyglądzie. Nawiązuje do tradycyjnych oktagonalnych japońskich kształtów. W odróżnieniu od obłych, zapewniają lepszą chwytliwość noża, gdy nasze dłonie są mokre czy tłuste.
  • Profilowanie tuż przed klingą. Poprawia chwyt w tak zwanym „pinch grip”, które maksymalizuje kontrolę i sprawia, że wyważenie noża jest w idealnym miejscu.

Oto nasze modele noży, stworzonych specjalnie do Twojej kuchni :

Petty 120 mm

Mały uniwersalny nóż. Idealny pomocnik tam, gdzie liczy się precyzja. Sprawdzi się przy przygotowaniu warzyw i owoców do dalszej obróbki.

350 PLN

Petty 150 mm

Większa wersja uniwersalnego noża. Poradzi sobie zarówno z warzywami, owocami jak też wędlinami czy rybami. Świetna propozycja jako jeden z dwóch podstawowych noży kuchennych.

350 PLN

Santoku 180 mm

Japoński nóż szefa kuchni. Nazwa oznacza „Trzy cnoty/zastosowania” co odnosi się do możliwości pracy z mięsem, rybami czy warzywami.

400 PLN

Gyuto 220 mm

Klasyczny nóż szefa kuchni, który jest najbardziej uniwersalnym wyborem. Doskonała propozycja dla każdego, kto potrzebuje wszechstronnego narzędzia do kuchni. Mięsa, ryby, warzywa i owoce nie stanowią dla niego większego wyzwania.

400 PLN

Gyuto 240 mm

Większa wersja noża szefa kuchni. Wybierany przez zawodowych kucharzy, którzy na co dzień pracują z dużymi ilościami różnych produktów. Świetnie tnie większe mięsa czy ryby.

400 PLN

Sujihiki 270 mm

Nóż stworzony typowo do mięs czy ryb. Długie ostrze pozwala na „czystsze” cięcia.
Może służyć do filetowania jak i przygotowywania sushi.

450 PLN

Garbaty Knives